For noen tiår siden latterliggjorde vi EU – den gang EF – ved å snakke om agurkenes krumning. Byråkratene var stupide. I dag er status at EU har utstedt 13.000 dekreter, og vi har adaptert alle sammen. Nå sier Høyesterett at slik skal det fortsette. EU er blitt Makten man ikke legger seg ut med hvis man vil beholde sin posisjon. Det er rett og slett en umulighet.

Alle som aspirerer til å bli en del av de sirkler som betyr noe, vet å tilpasse seg. De gjorde kampen mot Trump og høyrepopulisme til en syretest. Det har de holdt på med i fem år. Da Trump sa at han ble svindlet for seieren, ville de gjøre det straffbart å si det offentlig. Det er dét prosessen mot deltakerne 6. januar handler om.

Mange titalls rettssaker er blitt avvist av domstolen. Ikke fordi de ikke holder vann, men fordi domstolene nekter å realitetsbehandle dem.

Demokratene har demonstrert at det er to lovsystemer i USA: ett for dem, et annet for Trump og patriotene.

Det er samme holdning vi ser når vår Høyesterett nekter å kommentere at Stortinget ikke tør utfordre Brussel.

Vi har fått en makt som byråkrater og politikere ikke våger å opponere mot.

EU-imperiet vil nå benytte pandemien til å tvangsinnføre vaksinepass. Dét vil i så fall innebære en betydelig utvidelse av imperiets myndighet og makt.

Dette er et bilde vi gjenkjenner fra historien.

Det er derfor Kina blir verdensledende, for kineserne har erfaring med imperier. Kina er det eldste av dem alle, og nå har de laget et nytt, for den nye verden.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.