Historien om læreren på Batley Grammar School i West Yorkshire har betydning langt ut over det lokale. Islamske representanter spiller på lag og vet nøyaktig hva de er ute etter: full underkastelse. Islam har i løpet av noen tiår lært om våre svake sider og hvilke knapper de skal trykke på.

Muslimer oppfører et skuespill, og offisielle representanter reagerer som om det var alvorlig ment at muslimer er krenket. Det er en gimmick, en type selvhypnose for å kunne hisse seg opp. Hvis myndighetene hadde statuert noen eksempler på at ytringsfriheten er urokkelig, ved å utvise dem som truer, ville pipa fått en annen lyd.

Men nå har de sluppet det så langt at det må noen drakoniske lover til, og ditto håndhevelse, hvis respekt skal reetableres.

Jeg tror ikke myndighetene helt forstår at muslimer overhodet ikke respekterer dem for deres ettergivenhet. De føler bare forakt.

Fra før har lærere i Frankrike kapitulert. Nå følger Storbritannia. Når myndighetene bøyer av for dem som skriker høyest på dette nivået, hva sier det om hva vi har i vente?

Og myndighetene har ikke ett eneste kort i ermet.

De har gitt fra seg alle sammen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.