De klimareligiøse stortingsrepresentantene Tom-Christer Nilsen og Lene Westgaard-Halle fra Høyre gjør seg til latter for hele Norge ved å advare norske ordførere mot å lese en bok de anser som klima-kjetteri. Foto: Kårstein Løvaas

Høyres teologiske avdeling for religiøse klimaspørsmål (HTARK) er i panikkmodus etter at det kom for dagen at Klimarealistene planlegger å sende Gregory Wrightstones bok «Motvekt – Fakta om Klima» til samtlige ordførere i Norge. Nå har spindoktorene startet en aksjon hvor de sender innlegg til norske lokalaviser (med personlig tilpasset overskrift i hver enkelt avis) hvor de ber ordføreren om å holde seg til den rette lære, som for eksempel her i Altaposten.

At norske stortingsrepresentanter går ut offentlig og aksjonerer mot at andre politikere skal lese en helt normal, vitenskapelig bok, er så surrealistisk at redaksjonen stilte seg tvilende til tipset. Vi kan ikke huske å hørt om noe lignende siden Storhaugs antireligiøse bok om islam – men etter å ha gravd i saken og snakket med Morten Jødal fra Klimarealistene, ser vi at saken er reell. Så langt har vi sporet det religiøse oppropet til følgende aviser og ordførere:

Altaposten: Monica Nielsen (Ap) ordfører Alta
Østlands-Posten: Erik Bringedal (H) ordfører Larvik
Avisa Nordland: Ida Maria Pinnerød (Ap) ordfører i Bodø
Akershus Amtstidende: Hans Kristian Raanaas (Sp) ordfører i Frogn kommune

En vitenskapelig bok fra en vitenskapsmann tilkoblet IPCC

Wrightstones bok er full av dokumentasjon, grafikk og fakta, og inneholder hele 60 «ubehagelige» vitenskapelige fakta fra regjeringskilder og fagfellevurderte forskingsrapporter. Disse er presentert på en ryddig og oversiktlig måte som vil få enhver oppegående person til å undre seg over hva dagens klima-politikere holder på med. Sånn sett er boken helt knusende for klimahysteriet og dens pådrivere, så som Westgård-Halle og Nilsen – som i praksis er med på å omgjøre Høyre til en underavdeling av Zero eller MDG. Erna vil det.

Tom-Christer Nilsen er siviløkonom og kan ingenting om vitenskap. Westgaard-Halle har studert statsvitenskap og har jobbet i flere år som kommunikasjonsrådgiver i Kommunalbanken. Hun var leder for finans i den ekstreme klimastiftelsen Zero da hun ble valgt som stortingsrepresentant i 2017. Westgaard-Halle har dermed heller ingen vitenskapelig bakgrunn for å mene noe som helst om klimaet på jorden, i motsetning til geologen Wrightstone, som har jobbet med jordens prosesser i 35 år og er koblet til IPCC gjennom å være expert rewiewer, ifølge Klimarealistene.

En skandale for Høyre

Innlegget de står bak, avslører ingenting om Klimarealistene og Wrigthstone, men avslører med pinlig klarhet hva som rører seg på innsiden av Høyre: En fanatisk anti-intellektuell og kvasireligiøs tilnærming til vitenskap, fakta og realfag, og et ønske om å piske det ødeleggende og meningsløse klimahysteriet videre, uansett hva det koster.

Westgård-Halle og Nilsen lirer av seg de lettvinte løgnene, feilene og logiske kortslutningene som klimahysterikere alltid spyr ut som papegøyer. Ikke minst det evige liksom-argumentet «det finnes knapt forskere som benekter at mennesket kan påvirke klimaet» – noe som ikke bare er blank løgn, det er også vitenskapelig irrelevant:

Bare mennesker uten vitenskapelig innsikt tror vitenskap handler om flertall og konsensus. Alle som fulgte litt med i naturfagtimene på grunnskolen, vet bedre. Dette er en skam for Ernas påståtte «kunnskapssamfunn».

Document vil følge saken

Ifølge Klimarealistene.com skal boken sendes ut til landets ordførere i løpet av april og mai. Document har tidligere omtalt boken til Wrightstone, som også er en motvekt til min egen bok «Klima Antiklimaks»: Mens «Motvekt» drøfter den vitenskapelige siden, drøfter «Klima Antiklimaks» den sosiologiske og politiske siden av klimahysteriet.

Vi håper å kunne videreformidle både Klimarealistenes og Wrigthstones reaksjon om kort tid.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.