Sveriges tidligere statsminister Carl Bildt. Foto: Keith Bedford / Reuters / NTB

Den tidligere svenske statsministeren Carl Bildt (M) har fått ny toppjobb som ansvarlig for spredning av vaksiner i Verdens helseorganisasjon (WHO). Det melder Regeringskansliet i en e-post til det svenske nyhetsbyrået TT.

Bildt vil fungere som sendebud for WHO-prosjektet ACTA, som jobber for å påskynde utviklingen og tilgjengeligheten av vaksiner, behandling og diagnostikk, skriver Aftonbladet.

ACTA har som mål å levere to milliarder doser vaksine, 245 millioner behandlingsdoser og 500 millioner tester for covid-19 i løpet av året.

Bildt erstatter Ngozi Okonjo-Iweala, som trakk seg i forbindelse med utnevnelsen som generaldirektør i Verdens handelsorganisasjon.

Per Olsson Fridh (MP), minister for internasjonalt utviklingssamarbeid, kommenterer utnevnelsen i en skriftlig kommentar til TT:

«Global tillgång till vaccin, diagnostik och behandling mot covid-19 är enormt viktigt för att vi ska få ett slut på pandemin och motverka dess effekter världen över. Jag välkomnar att WHO har utsett Carl Bildt till särskilt sändebud för samarbetet ACT-Accelerator.»

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.