Oslo universitetssykehus har ansatt en norsk-somalier som muslimsk samtalepartner og veileder. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Oslo universitetssykehus har ansatt norsk-somaliske Abdifataah Mohamed Mahamud i den nyopprettede stillingen som muslimsk samtalepartner og veileder.

Mahamud jobber i dag som imam ved Islamic Cultural Centre, og han begynner i stillingen, som er en 30 prosents prosjektstilling, 1. juni. Han skal jobbe i et team med veiledere ved sykehuset, skriver Vårt Land.

Opprinnelig fikk Oslo universitetssykehus og sykehjemsetaten i Oslo midler til å ansette en sykehusimam, for å gi pasienter og pårørende som tilhører andre tros- og livssynssamfunn enn kristne et likeverdig tilbud. Etter hvert ble stillingstittelen endret til muslimsk samtalepartner og veileder, siden imam ofte er en posisjon reservert for menn.

Det var 49 søkere til stillingen. Ingen av de 21 kvinnene som søkte var kvalifisert, siden et av stillingskravene var teologisk utdannelse, ifølge Oslo universitetssykehus.

– Han er språksterk, har tillit i det muslimske miljøet og er opptatt av dialog, sier rådgiver Ingrid Vassli Flateby ved avdeling for samhandling, helsekompetanse og likeverdige helsetjenester.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Kjøp Peder Jensens bok her!

Svenske imamer. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.