Den britiske EU-motstanderen og Nigel Farage gir seg i politikken etter å ha lykkes med å ta Storbritannia utav EU. Foto: Simon Dawson / Reuters / NTB

Nigel Farage, tidligere EU-parlamentariker og leder for brexitpartiet, sier til The Telegraph at han pensjonerer seg fra partipolitikken for godt.

Farage, som i sin tid også ledet uavhengighetspartiet UKIP, relanserte i november i fjor sitt brexitparti under navnet Reform UK for å kjempe mot koronanedstenging. Han går nå av som leder for dette partiet, melder The Telegraph lørdag kveld.

– Det er ingen vei tilbake, brexit er unnagjort, sier 56-åringen som har vært aktiv i britisk politikk i tre tiår.

Farage sluttet også i politikken etter folkeavstemningen om EU-utmeldelse i 2016. To år senere var populisten tilbake med et reformert brexit-parti.

Denne gangen blir det ikke noe comeback, bedyrer Farage.

Han har imidlertid ingen planer om å pensjonere seg. I stedet vil han påvirke den nasjonale debatten om Kinas innflytelse i Storbritannia og ta kamper om kultur og innholdet i utdanningen, skriver The Telegraph.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.