Matteo Salvini tar en selfie med Nigel Farage. Foto: Twitter.

I Brussel har det i tiden etter EU-valget pågått politiske samtaler mellom representanter for Brexit-partiet til Nigel Farage og den nasjonal­konservative ENF-gruppen dominert av Matteo Salvinis parti Lega med sikte på en allianse, melder The Guardian.

Nigel Farages mannskap har enn så lenge ikke oppgitt ambisjonene for sin egen gruppe, Europe of Freedom and Direct Democracy (EFDD), men ønsker heller ikke å utelukke fremtidige allianser, sier en anonym talsmann for Brexit-partiet til den engelske avisen:

Asked whether Farage would rule out joining the Salvini group, the spokesman said: “We will keep our options open. Our first priority is to maintain the group, but we are speaking to all parties and we are keeping our options open.”

Det var Legas EU-parlamentariker Marco Zanni som først fortalte om samtalene, som han sier er positive.

Matteo Salvini drømmer om en bred allianse der Brexit-partiet er med:

Salvini, Italy’s deputy prime minister, hopes to bring Farage and his Brexit party MEPs into a far-right grouping that already includes Le Pen’s National Rally, Austria’s Freedom party and Belgium’s Vlaams Belang. The Finns party and the Alternative für Deutschland (AfD) are also expected to join.

Farage har signalisert at han er skeptisk til Le Pen, men ser likevel ikke ut til å være kategorisk utelukkende.

La Stampas Brussel-korrespondent Marco Bresolin skriver torsdag at Farage skal være rede til å inngå en allianse med ENF-gruppen, men på den betingelse at Brexit-partiet, som er den største partigruppen i EU-parlamentet, får lederen for alliansen.

Det er uråd å si om den betingelsen er akseptabel for ENF, men det betyr likevel at samtalene fortsetter.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂