En gruppe migranter hovedsakelig fra Syria går langs en dansk motorvei den 7. september 2015. Foto: Bax Lindhardt / Reuters / NTB.

Danske utlendings­myndigheter skal vurdere om oppholds­tillatelsene som er gitt til 350 syrere fra provinsen Rif Damaskus, kan trekkes tilbake eller nektes forlenget, kunngjør Danmarks utlendings- og integrerings­ministerium (UIM).

Bakgrunnen er nylige avgjørelser fra Flygtninge­nævnet, som omtrent tilsvarer Utlendings­nemnda (UNE) i Norge. Etaten er kommet til at personer fra den aktuelle provinsen ikke har beskyttelses­behov.

Dermed skal Udlændinge­styrelsen, tilsvarende det norske Utlendings­direktoratet (UDI) gjennomgå sakene til de 350 syrerne for å revurdere oppholdstillatelsene deres i Danmark.

Når forholdene i hjemlandet blir bedre, bør man dra hjem, sier ansvarlig statsråd, utlendings- og integrerings­minister Mattias Tesfaye:

”Danmark har været åben og ærlig fra første dag. Vi har sagt tydeligt til de syriske flygtninge, at deres opholds­tilladelse er midlertidig. Den kan inddrages, hvis der ikke længere er behov for beskyttelse. Med Flygtninge­nævnets afgørelser i denne uge vil myndighederne nu gennemgå bunken af sager fra samme provins. Det er godt. Vi skal give folk beskyttelse, så længe der er behov for det. Men når forholdene i hjemlandet bliver forbedret, bør en tidligere flygtning rejse hjem og genetablere en tilværelse der.”

De danske utlendings­myndighetene konkluderte i fjor at syrere fra Damaskus ikke lenger har beskyttelsesbehov og skal forlate Danmark. Denne gangen handler det altså om provinsen som i sin helhet omslutter den syriske hovedstaden.

 

 

Følg Document på Parler.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.