Prestisjeskolen Wellington College, Crowthorne. 

Privatskoler i Storbritannia er blitt økonomisk sårbare som følge av pandemien. Med innføring av hjemmeskole, så har opptaket falt med 35 prosent for internatskolene. Skolene har ikke kunnet dra nytte av statlig lånestøtte fordi de har måttet holde åpne for undervisning av barna til nøkkelpersonell og for de som studerer via internett.

17 privatskoler er allerede blitt kjøpt opp av kinesiske selskaper. Antallet som kjøpes av kineserne forventes å stige markant.

Av de 17 skolene som er under kinesisk kontroll, så er 9 av dem eid av selskaper med grunnleggere fra Kinas mest etablerte kommunistpartimedlemmer.

Nigel Farage reagerer på «kommunistovertakelsen av britiske skoler» som han krever en slutt på.

Verden er i ferd med å overtas «by stealth» av kommunistiske Kina, skriver han. Den britiske regjeringen må våkne opp, skriver Nigel Farage. Det kinesiske kommunistpartiet har siden 2014 kjøpt opp selskaper uten at det er blitt lagt særlig merke til det.

De britiske privatskolene er sårbare når det kommer til «sanitert» fremstilling av kinesisk historie og politikk, sier Nigel Farage som ber utdanningsminister Gavin Williamson ta affære.

Daily Mail

Kjøp Asle Tojes siste bok her!

Kjøp Halvor Foslis bok her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂