Notert

Stortingsrepresentant Hans Andreas Limi (FrP) håper å bli enig med Ap og Sp om å redusere ferjeprisene. Foto: Heiko Junge-NTB.

Fremskrittspartiet gir opp forslaget om å få halvert ferjeprisene allerede i år. Isteden har de lagt et alternativt ferjeforslag på bordet.

Partiet har sammen med Ap og Sp flertall i Stortinget. Alle tre ønsker å få redusert ferjeprisene, men har ennå ikke blitt enige om nøyaktig hvordan.

FrP fikk ikke med seg de to partiene på forslaget om å halvere ferjeprisene umiddelbart, og de kommer derfor med et nytt forslag, skriver VG.

«Stortinget ber regjeringen komme tilbake i revidert nasjonalbudsjett med en forpliktende plan for nedtrapping av fergepriser, på både riks- og fylkesveier», heter det.

FrPs finanspolitiske talsperson Hans Andreas Limi sier at han håper Ap og Sp vil slutte seg til det nye forslaget.

– Betyr det at det forrige forslaget er dødt?

– Vi opprettholder forslaget, men vi klarer å lese signalene. Ingen har signalisert så langt at de vil støtte det. Derfor fremmer vi et alternativt forslag, sier Limi.

Forhandlingene om krisepakken har den siste tiden pågått for fullt i Stortinget. Finanskomiteen skal etter planen legge fram sin innstilling fredag.

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Kjøp Asle Tojes bok her!