Stortingsrepresentant Hans Andreas Limi (FrP) håper å bli enig med Ap og Sp om å redusere ferjeprisene. Foto: Heiko Junge-NTB.

Fremskrittspartiet gir opp forslaget om å få halvert ferjeprisene allerede i år. Isteden har de lagt et alternativt ferjeforslag på bordet.

Partiet har sammen med Ap og Sp flertall i Stortinget. Alle tre ønsker å få redusert ferjeprisene, men har ennå ikke blitt enige om nøyaktig hvordan.

FrP fikk ikke med seg de to partiene på forslaget om å halvere ferjeprisene umiddelbart, og de kommer derfor med et nytt forslag, skriver VG.

«Stortinget ber regjeringen komme tilbake i revidert nasjonalbudsjett med en forpliktende plan for nedtrapping av fergepriser, på både riks- og fylkesveier», heter det.

FrPs finanspolitiske talsperson Hans Andreas Limi sier at han håper Ap og Sp vil slutte seg til det nye forslaget.

– Betyr det at det forrige forslaget er dødt?

– Vi opprettholder forslaget, men vi klarer å lese signalene. Ingen har signalisert så langt at de vil støtte det. Derfor fremmer vi et alternativt forslag, sier Limi.

Forhandlingene om krisepakken har den siste tiden pågått for fullt i Stortinget. Finanskomiteen skal etter planen legge fram sin innstilling fredag.

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Kjøp Asle Tojes bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂