Kulde og varme er mer enn frosne vindturbiner i Texas og fyr i peisen, el-biler og «grønt skifte» i håp om at det skal ha innvirkning på jordens klima. Solen styrer klimaet og med det fysikken, selv om krefter innen Senterpartiet later til å ville gi slipp på sine basiskunnskaper om karbondioksidens betydning for vekst og vokst i jord og skog.

«Klimaeksperter» mener vinter­kulden skyldes global opp­varming

Hans Rustad og Geir Furuseth beveger seg i kveldens sending fra vinterkulde i Texas til Aristoteles og hans verk om metafysikken.

Metafysikk er det filosofiske studiet av det som ligger til grunn for virkeligheten, eller det tilgrunnliggende for virkeligheten. Metafysikken antar ikke på forhånd at det tilgrunnliggende for virkeligheten er noe man kan observere; det er i seg selv et dypt metafysisk spørsmål. Metafysikk er slik først og fremst en filosofisk disiplin, fremfor en naturvitenskapelig disiplin. (Store norske leksikon)

Selvsagt kommenteres også Lundteigen og Barth Eides luftige betraktninger. Sistnevnte behandles inngående av Kent Andersen her:

Barth Eide: «Jeg er en konspirasjonsteori!»

Men sannelig rekker også de to herrene å få inn noen betraktninger om både Trump og Pelosi, før de avrunder med noen betraktninger om hvorfor godt dyrestell også kan være en god indikator på hvordan samfunnet og menneskene har det…

Les våre artikler og se sendingen som premierer på YouTube og Rumble kl 21. Programmet går i reprise på våre Facebook-sider en time senere og som podkast på PodBean.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.