En rettsak har startet og en rettsak har gått i Oslo Tinghus denne uken, og med det følger en rekke merkelige hendelser. Document har denne uken utført feltarbeid og bidratt sterkt til at Tingrettens avgjørelse om lukkede dører i retten ble omgjort av Borgarting lagmannsrett.

Borgarting opphever Oslo tingretts forbud mot å referere fra grov voldtektssak

Samtidig som rettssaken mot de seks gruppevoldtekt-tiltalte guttene startet, sto også ytringsfrihets-forkjemperen Veslemøy Lian for retten. Det har vært demonstrasjoner i Oslo, nær strømkrise både i Sverige og i Europa, og NRK har igjen kommet med antisemittiske uttalelser i eteren.

Journalist og forfatter Kent Andersen og journalist Rebecca Mistereggen oppsummerer ukens saker.

Hva skjedde med norske mediers rapportering av amerikansk politikk? Hva er «ideologiske fordommer»? Må man utføre kjønnskorrigering for å bli hyllet for «å være seg selv»? Og hva skjer med det norske næringslivet? Hvordan står det til hos «Søta bror»?

Dette er noen av temaene i kveldens Dagsorden.

LørDagsorden har dessuten en ny programposter, nemlig sport! Selvsagt videreutvikles forrige lørdags diktkonkurranse!

Unn deg noen nyheter på lørdagskvelden. Sendingen premierer på YouTube og Rumble kl 22:30. Programmet går i reprise på våre Facebook-sider en time senere og som podkast på PodBean.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂