Dette kan snart havne på tallerkenen også for nordmenn, om klimabevegelsen får gjennom sine bisarre ideer.  Foto: Morten Holm / NTB

Klimabevegelsen, og ikke minst MDG, ivrer for at vi skal spise insekter i stedet for blant annet kjøtt. Nå får de støtte, ved at EU har godkjent at den ekle mel-larven, eller melormen, som mat for mennesker. Vel bekomme.

Det er Fria Tider som skriver om denne alt annet enn appetittvekkende nyheten fra EU.

Klimatrörelsens kamp för att få människor att äta insekter får nu ett stort genombrott. EU:s livsmedelsmyndighet EFSA har nämligen slagit fast att mjölmasken – som egentligen är mjölbaggar i larvstadiet – är säkert att äta.

Påfunnet skal visstnok ha veldig mye å si for klimaet for jorden. Dette fremstår som en svært besynderlig og syltynt dokumentert påstand de fleste vil riste oppgitt på hodet av. Men i «troende» kretser som MDG er slikt nærmest et evangelium.

Svenska myndigheter som Vinnova har tidigare lyft fram mjölmasken som ett «klimatsmart» proteinalternativ till vanlig mat, skriver Fria Tider.

Det er til og med laget en egen kokebok med oppskrifter basert på godbiter som melormer og andre vemmelige kryp. Den blir kanskje pensum i skolen? Der er jo allerede alt som handler om «klima» nærmest et hovedfag.

Högskolan Kristianstad tog i våras fram en «klimatsmart kokbok» i vilken maskar och andra insekter beskrevs som en «kulinarisk delikatess».

Foreløpig er ikke dette blitt noen stor slager for matvarebransjen i Sverige, men noe er på gang, kan Fria Tider fortelle:

Handel med insekter som livsmedel är ännu inte godkänt av Livsmedelsverket, men regelverket är under förändring.

– Den här första EFSA-riskgenomgången av en insektsart som nytt livsmedel kan bana väg för det första EU-omfattande godkännandet, säger Ermolaos Ververis på EFSA till Guardian.

I Norge har saken ennå ikke kommet med full tyngde «på menyen» for politikerne. De fleste velgere vil trolig himle med øynene over en slik tanke. Men det betyr ikke at det trenger å uaktuelt her i landet.

For det har tidligere vist seg at selv de mest absurde «klimapåfunn» fra MDG kan bli realpolitikk og dyster virkelighet for innbyggerne. Dette er mulig gjennom kynisk hestehandel mellom MDG og ryggradsløse, late og svake politikere fra andre partier.

Et eksempel er hvordan lille MDG i hovedstaden har klart å prakke på Oslo-befolkningen milevis med komplett unødvendige og meningsløse sykkelveier for minst 13 milliarder kroner, et prosjekt kun en marginal del av velgerne stemte for.

Flertallet ønsket det aldri, men fikk det likevel. Det er en nokså presis oppsummering av det rødgrønne Oslo-byrådets politikk på en lang rekke områder, under ledelse av Raymond Johansen fra Arbeiderpartiet.

Svært få er synderlig imponert over hans innsats som byrådsleder i Oslo. At hans slektning, Ap-veteranen Thorbjørn Berntsen, foreslår Johansen som ny Ap-leder, kan muligens allerede kåres til årets vits i norsk politikk.

Hva annet har Raymond Johansen utrettet som byrådsleder i Oslo, enn å nikke lydig til MDGs stadig mer rabiate påfunn?

Dermed skal man ikke bli overrasket om den samme gjengen klarer å presse gjennom motbydelige larver og mark som grunnleggende kosthold her i landet. Når man først har gitt slike politikere makt, bryr de seg filla om hva velgerne mener om det de gjør.

I klimagalskapens navn finnes det ingen grenser.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Støtt Document i det nye året, du også:  

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂