Jake Angeli fikk maksimal oppmerksomhet med sitt ustyr. Han er ellers en underlig skrue: «Som shaman er jeg en multidimensionel eller hyperdimensionel skikkelse, jeg kan modtage adskillige frekvenser af lys, der går ud over mine fem sanser. De tillader, at jeg kan se ind i højere dimensioner og finde disse pædofile, voldtægtsmænd, mordere, disse virkelig højtstående mennesker, der skjuler sig i skyggerne.” (Cit. fra EB.dk, 8. januar 2021)

Facebook fjerner nå alle poster hvor uttrykket Stop the Steal forekommer. Bannlysningen innebærer at Facebook ikke lenger godtar innlegg som setter spørsmål ved om valget foregikk rettferdig. Meningsmålinger viser at til sammen 39 prosent av velgerne mener at det var «rigget» på en eller annet måte.

“We’ve been clear that we will take strong enforcement action on behavior that has the potential to lead to offline harm,” Twitter said in a blog post. “Given the violent events in Washington, DC, and increased risk of harm, we began permanently suspending thousands of accounts that were primarily dedicated to sharing QAnon content on Friday afternoon.”

Facebook, Twitter and several other prominent technology companies—including SnapInc., Reddit Inc. and others—already had taken steps in recent days to silence the president’s personal accounts or online communities devoted to him, citing rules prohibiting content that incites violence.

Big Tech bruker uroen på Capitol Hill som påskudd for å stenge ned politisk diskusjon. Det var flere hundre tusen samlet til folkemøte, men bare noen hundre marsjerte eller slo seg inn i Kongressen. De var der for å protestere mot valget. Trump ba dem ikke storme Kongressen, men støtte representantene som ville be om at en kommisjon skulle se på valget med en frist på ti dager. Trump oppfordret ikke til voldsbruk, men det påstår mediene. Hans retorikk  inneholdt «insitamenter», hevder de.

Medier og Big Tech har lenge pushet QAnon som en farlig sammensvergelse. Men det er smått med bevis. En av de mest spektakulære i onsdagens inntog i Kongressen, er Jake Angeli, som vedkjenner seg QAnon. Å straffe alle for noe én gjør, er ikke en rettsstat verdig. Men det er dét man nå gjør.

Wall Street Journal