Big Tech har gått aktivt inn som redaktører, uten at de juridisk har redaktøransvar. Det er en uholdbar situasjon. Republikanerne satt i to år med flertall i begge kamre uten å gjøre noe.

Twitter blokkerer alle tweets som linker til den alternative videokanalen BitChute, melder selskapet. Først sensurerer Twitter konservative stemmer på egen plattform. Neste skritt er på blokkere muligheten for å oppdage alternativer.

“It appears as if Twitter has started blocking all Tweets that contain BitChute videos,” the official BitChute account tweeted on Friday morning, encouraging Twitter users to try posting a tweet with any link to their site.

Big Tech har økt omfanget og intensiteten av politisk sensur de senere månedene. Det har ført til en dobling av trafikken for BitChute. Det vil ikke Twitter ha noe av. Publikum skal ikke få vite om alternative informasjonskilder.

“In just 5 months BitChute has doubled its montly traffic from 15 million monthly visitors to 30 million monthly visitors,” the account continued. “Despite all obstacles Silicon Valley has placed in our way we have continued to grow and we will continue to grow.”

“Don’t let the authoritarians win,” they added.

Begrunnelsene Twitter-brukere får er av det generelle slaget som alle Big Tech-selskaper bruker: «skadelig for det allmenne vel», eller «brudd på fellesskapsregler».

Another message sometimes also appears, saying that Twitter can’t complete the request “because this link has been identified by Twitter or our partners as being potentially harmful.”

Det er så mange våkne brukere der ute som raskt melder fra om innskrenkninger. Ikke bare nye, men også gamle lenker funker ikke lenger.

In fact, the censorship is not limited to new links either. Previously tweeted BitChute links now have a warning that the link may be “unsafe.” The potential reasons given include “malicious links that could steal personal information; spammy links that mislead people or disrupt their experience; violent or misleading content that could lead to real-world harm.”

At en lenke kan være «utrygg» er en melding som brukes flittig og er ment å skremme brukeren fra å gå videre. Big Tech sitter på alle midler, milde og harde, til å lede brukerne dit de vil.

Og politikerne lar det skje.

Big Tech gjør nå det samme som Kina: De bygger murer rundt leverandører de vil ha isolert. Det er en direkte inngripen i ytringsfriheten.

Darren Beattie, a former speechwriter for President Trump, said that what Twitter had done amounts to a “Chinese Firewall” on BitChute. “Actual information is becoming a luxury in the ostensible ‘information age’,” Beattie continued. “The corrupt ruling class had to shut down the free and open internet. They had no other choice.”

 

 

BREAKING: Twitter BANS All Links To Video-Sharing Site BitChute
No links can be posted to the alternative video sharing site

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.