Mens dødstallene i Storbritannia øker ønsker myndighetene å innføre enda strengere lockdown-regler. Den nye virusmutasjonen har spredd seg som en farsott over store deler av landet. Og det til tross for at folk knapt beveger seg utenfor døren. Situasjonen er nå verre enn det vi så i april i fjor. I London må legene på sykehusene behandle de som de tror har størst sjanse for å overleve. Brannmenn er satt inn for å kjøre ambulanser.

En ny kampanje fra helsevesenet viser en døende covid-pasient.

A commuter wears a facemask as he sits in a bus shelter with signage promoting "Stay Home, Save Lives" in central London

Lokalt er politiet blitt nokså hardhendte. Det er uvant for briter å bli stanset av politiet fordi de vil lufte hunden etter å ha kjørt en knapp kilometer til stranden. I Skottland brøt politiet seg inn i et hus etter mistanke om at det var noen der som ikke hørte hjemme i den husholdningen.

Disse to kvinnene fikk 200 pund i bot hver seg for å ha møtt hverandre utendørs for å gå på en sosial-distansert tur. Medbrakt kaffe ble klassifisert som «picnic» (!)

Former Durham Police chief constable Mike Barton said he believed Derbyshire Police would 'row back' on its decision to fine beautician Jessica Allen and her British Airways flight attendant friend Eliza Moore (pictured)

Kvinnene trodde noen hadde blitt myrdet i området da de ble møtt av flere politibiler og politi.

Sitter du her og sprer smitte? Gå hjem.

Arrestert for å ha sittet på en benk.

Er det ikke en togbillett vi ser i posen der? Hvor tror du at du har tenkt deg hen?

En overivrig politibetjent hadde printet ut disse og delte ut til folk utenfor Tesco supermarked.

My home is my prison:

På en liten tur ut lørdag formiddag (etter seks dager inne) gikk vi forbi det lokale vaksinesenteret som har hatt en jevn kø utenfor hele uken. Men der var det tydeligvis ingen hast, det var stengt for helgen.

BBC    Daily Mail

Kjøp Asle Tojes bok her!
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂