En kvinne uten hijab som danset i gaten i byen Rasht i Iran ble angrepet av flere menn. De tok tak i hodet hennes og dro henne ned i bakken. En av dem tok tak i anklene henne og dro henne bortover asfalten. Dette utløste vill jubel fra mennene som sto rundt og så på.

Da kvinnen kommer seg på beina igjen og går mot angriperen slår han henne i ansiktet så hardt at hun faller på ryggen.

Ifølge den iranske journalisten Masih Alinejad, så ble kvinnen angrepet fordi hun ikke hadde dekket til håret og fordi hun danset.

Det er forbudt for kvinner over 13 år å vise håret i Iran. Straffen for å bryte hijabpåbudet er en bot og opp til to måneder i fengsel.

President Hassan Rouhani, som kom til makten i 2013 lovet en mer moderat linje. Han har sagt at det ikke er politiets jobb å håndheve religiøse pålegg som hijabkravet. Men i april 2016 sa offentlige tjenestemenn at det var 7000 undercover moral politi som rapporterte om «bad hijab» – et generisk uttrykk for uislamsk antrekk på kvinner.

 

Daily Mail

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.