Plyndret Dior Gold Coast i Chicago, Illinois, U.S. August 10, 2020. REUTERS/Kamil Krzaczynski/Scanpix

Magnificent Mile kalles området for luksusbutikkene i Chicago. Natt til mandag ble de plyndret og utsatt for hærverk.

Minst 13 politi ble skadet i sammenstøt med de kriminelle og en sikkerhetsvakt samt en sivil person ble skutt. Det var mange hundre som plyndret butikkene og politiet fikk kun arrestert 100 personer.

Plyndringen startet fordi politiet skjøt et mann etter at han hadde skutt mot politiet søndag ettermiddag. Da gikk det ut meldinger på sosiale medier om å angripe byens forretningsområder, sa Police Superintendent David Brown på en pressekonferanse.

De kriminelle live-streamet sin egen plyndring av butikkene på sosiale medier:

Her fra Dior:

Hvorfor ikke bare knuse butikkruten med en bil som sikkert også var stjålet:

 

 

Plyndret Giorgio Armani i Chicago, Illinois, U.S. August 10, 2020. REUTERS/Kamil Krzaczynski/Scanpix

 

Plyndret Yves Saint Laurent i Chicago, Illinois, U.S. August 10, 2020. REUTERS/Kamil Krzaczynski/Scanpix

Mange amerikanere synes at mediene, politiet og Demokrat-politikere har vært altfor ettergivende overfor Black Lives Matter og de voldelige demonstrasjonene. De tyr til egenprodusert sarkasme på sosiale medier og håner CNN:

Image

Det ble mye å rydde opp dagen derpå:

Chicago er blitt mer og mer lovløs og byen topper listen med antall drap i USA hittil i år (433), men den homoseksuelle borgermesteren Lori Lightfoot, som ivrig støtter Black Lives Matter, sier «fuck you» til president Donald Trump. Hun har også tidligere sagt at hvis Trump sender inn føderale agenter i Chicago så vil hun gå rettens vei.

Man vil tro at Chicago har fått den lederen de ønsker seg. Og at white flight vil øke enda raskere samtidig som luksusbutikkene stenger for godt.

Reuters   APnews    Daily Mail

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.