Antallet urner som deles ut til de etterlatte lyver ikke, mener folk i Wuhan

Innbyggerne i Wuhan hevder at viruset kan ha tatt livet av 42.000 personer bare i deres by. Et skyhøyt tall i forhold til det offisielle antallet som kinesiske myndigheter oppgir.

I Wuhan er det syv begravelsesbyråer som hver dag har levert ut 500 urner hver seg til etterlatte, sier innbyggerne. Krematoriene har gått for fullt og krematoriemedarbeidere fra andre provinser er blitt hentet inn for å assistere.

Levering av urner

Etterlatte står i kø for å hente asken fra sine kjære:

Ifølge lokale medier, Caixin, så mottok distriktet Hankou to sendinger med 5.000 urner i hver i løpet av bare to dager. Begravelsesbyråene i distriktene Hankou, Wuchang og Hanyang har fortalt de sørgende familiene at de vil motta asken før 4. april, datoen for Qing Ming festivalen hvor folk steller gravene til sine forfedre. Det betyr at 42.000 urner kan bli distribuert i løpet av perioden.

Bloomberg skriver at de som svarte på telefonen i seks av de åtte begravelsesbyråene (ett byrå mer enn enn hva Daily Mail opererer med) i Wuhan sa at de ikke hadde noen data over hvor mange urner som ventet på å bli hentet, eller de hadde ikke autorisasjon til å gi mediene tallene. Telefonen ble ikke besvart ved to av byråene.

Mange som døde hadde Covid-19 symptomer, men ble ikke testet og ikke telt med i den offisielle statistikken, opplyser lokalavisen Caixin. Det var også pasienter som døde av andre sykdommer da de ikke fikk behandling på grunn av overbelastede sykehus som følge av pandemien.

Daily Mail    Bloomberg

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂