Vi hører at livet vender tilbake til normalt i Wuhan, episenter for epidemien. Men Aly Song tok dette bildet søndag 29. mars: Et boligområde er fysisk avsperret og en kvinne utenfra leverer egg til noen på innsiden. Vi hører ikke mediene nevne slike fakta. Bildet lyver ikke. Foto: Aly Song/Reuters/Scanpix

Innbyggerne i Wuhan som har mistet pårørende fikk denne uken beskjed om at de kunne hente urnen. Det oppsto lange køer foran begravelsesbyråene. Tallene tyder på at flere enn offisielt oppgitt døde.

According to Caixin, a Chinese news site not affiliated with the state, trucks shipped in around 2,500 urns on both Wednesday and Thursday, while a separate photo showed 3,500 urns stacked outside. It is unclear how many of the urns were filled with ashes. Many families also complained of waiting hours to pick up the appropriate urn.

According to official data, 2,535 people in Wuhan have died of the virus, while around 3,300 people have died nationwide.

Caixin tror dødstallet er langt høyere enn det offisielle. Mange pasienter som led av noe annet enn korona, fikk ingen behandling og døde. Mange som døde av korona ble tilskrevet andre dødsårsaker for å holde tallet lavt.

Wuhan er på vei tilbake til normale tilstander etter måneder med nedstengning. Men det er nye alarmerende signaler: 10 prosent av pasientene som har hatt korona, tester positivt. De har altså ingen varig immunitet.

This week, local doctors revealed that up to ten percent of patients in Wuhan who were told they made a full recovery tested positive again after being discharged from hospital.

&nbsp

Report: Families Flood Wuhan Funeral Homes for Remains

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂