Britene jobber intenst på alle plan for å bli kvitt problemet med illegale migranter som ankommer i gummibåter fra Frankrike. Kystvakt, grensepoliti, flyvåpen og diplomati er tatt i bruk. Innvandringsminister Chris Philp lover en ny «action plan».

I mellomtiden øker strømmen av migranter fra alle mulige land og verdensdeler til England. Frankrike gir ikke like gode sosiale økonomiske fordeler som Storbritannia og franskmennene sier at det er Storbritannias egen feil at de har gjort seg så tiltrekkende for migrantene.

Da Priti Patel ville sette inn marinen, reagerte Calais borgermester, Natacha Bouchart, med å si til franske medier at dette var det samme som en ‘maritim krigserklæring’ fra britenes side.

 

 

 

Daily Mail

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.