Julian Assange blir sittende i britisk fengsel der hans helse langsomt brytes ned. Svensk TV4 meldte først at han skulle slippe ut mot kausjon, men det stemte ikke. Dommeren begrunner avslaget med faren for rømning.

Dommer Vanessa Baraitser mener Assange har «insentiv til å rømme», og at det er en god sjanse for at han ikke returnerer til retten om han blir løslatt.

Det skjer to dager etter at samme dommer avgjorde at han ikke skal bli utlevert til USA. Hun begrunnet det med faren for at 49-åringen kunne begå selvmord.

Baraitser sier onsdag at Assange må bli sittende fengslet i Storbritannia, slik han har gjort siden april 2019. Domstolene skal nå vurdere en anke fra amerikanske myndigheter, som fortsatt arbeider for å få ham utlevert.

Assanges helse er blitt vesentlig dårligere og han så ut som en gammel mann da han ble båret ut av Ekvadors ambassade.

Trump har fått mange oppfordringer om å benåde Assange. Den muligheten er ennå ikke utløpt.

Det amerikanske sikkerhetsapparatet ønsker å statuere et eksempel med Assange, slik de ville med Snowden. Hvis Trump benådet begge ville han score politiske poeng på sine motstanderes bekostning

Daværende visepresident Joe Biden var blant dem som ringte utenlandske ledere og truet dem til ikke å i Snowden asyl i 2013.

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂