Den britiske regjering har bestemt seg for å utlevere Julian Assange til USA. Der kan han se frem til å tilbringe resten av livet bak murene. Sikkerhetsstaten ønsker å statuere et eksempel. Men ikke pga avsløringene om krigen i Irak og Afghanistan.

USA har lagt press på Storbritannia fordi Assange og Wikileaks lekket epostene til valgkampleder John Podesta og andre fra Demokratenes hovedkontor fra sommeren 2016 og frem til valget. De mener han hjalp Trump til seier og det blir ikke tilgitt.

Utleveringen er et tegn på at Storbritannia er blitt en annenrangs nasjon. Den tidligere CIA-sjefen Gina Haspel var stasjonssjef for CIA i London da britisk etterretning ble innviklet i omringingen av Trump med falske anklager. Da Trump vant angret britene seg. Sjefen for britens etterretningssenter GCHQ fikk sparken og britene sendte en delegasjon til Trump-administrasjonen for å be om unnskyldning.

Trump begikk en stor feil da han ikke benådet Assange og Edward Snowden. Dette er de to som er blitt symboler på individets kamp mot Sikkerhetsstaten. Trump ble spurt av Candace Owens hvorfor han ikke benådet Assange, men ga ikke noe godt svar.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.