Israelske sikkerhetsstyrker, illustrasjonsfoto fra YouTube. 

Det israelske forsvaret skjøt en angripende palestinsk mann bevæpnet med kniv, på Vestbredden tirsdag. Av NTB benyttes typisk nok omskrivningen «angivelig knivangriper».

Hendelsen fant ifølge NTB-AFP-DPA sted ved Gush Etzion-krysset, sørvest for Betlehem. Det er ofte uro ved dette veikrysset, som ligger i nærheten av en blokk av israelske bosetninger og utposter.

Det israelske forsvaret (IDF) rapporterer at mannen ble oppdaget av en sikkerhetsoffiser da han nærmet seg krysset.

I uttalelsen heter det at

«sikkerhetsoffiseren og en IDF-soldat handlet for å stanse den mistenkte ved å skyte opp i luften. Den mistenkte kastet så en kniv på offiseren, som svarte med å åpne ild og nøytraliserte den mistenkte».

For det norske nyhetsbyrået NTB er en mann som kaster kniv mot israelske soldater, kun en «angivelig knivangriper». Det skapes  mistanke om at han faktisk var noen angriper, og at han faktisk hadde noen kniv. Kanskje var han bare en snill, ung mann som ville alle vel?

Slik NTB fremlegger det, skal vi tenke at hendelsen trolig var bløff fra de onde israelerne.

Det er på en så vinklet og systematisk israelfiendtlig måte norske nyhetslesere er vant til at saker fra Midtøsten presenteres i norske medier. Terrorhandlinger utført av palestinere er stort sett «angivelige», og ikke noe man skal feste tiltro til at har skjedd.

Norske medier bedriver generelt en skjev og uetterrettelig dekningen av konflikten i området. Nyheter fra slike kilder bør alltid leses med tanke på den åpenbare agendaen man forsøker å fremme. Det handler ikke om nyhetsformidling, men om rene partsinnlegg og aktivisme. Det er påfallende at et nyhetsbyrå som NTB ikke opererer med høyere standarder enn som så.

Dessverre er det kun et fåtall medier i Norge som forsøker å skjære gjennom denne typen tendensiøs fremstilling av Midtøsten-saken.

Dødsfallet bekreftes uansett av det palestinske helsedepartementet.

Det er ofte uro ved dette veikrysset, som ligger i nærheten av en blokk av israelske bosetninger og utposter.

 

Vil du lese mer om hva som FAKTISK foregår i Midtøsten?  

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!