Hunter Biden. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / NTB.

Korrespondanse på e-post mellom Hunter Biden og det nå avviklede kinesiske energiselskapet CEFCs styreforman Ye Jianming viser at Hunter i 2017 bad CEFC om å sende 10 millioner dollar for å finansiere og drive et felles foretak ved navn Sinohawk Holdings.

Hunter hilste i den forbindelse fra hele Biden-familien, uttrykte ønske om at de alle skulle møtes snart, og sa han så frem til å presentere CEFCs styreformann for sin forretningspartner Tony Bobulinski, melder Fox News.

Bobulinski har tidligere stått frem og sagt han har vært vitne til at Joe Biden har diskutert forretninger med kineserne.

Annen korrespondanse som Fox News har fått innsyn i, viser at Hunter bestilte nøkler til kontorer i Washington for sine foreldre Joe og Jill, samt onkelen Jim, som er Joes bror. Hunter ber også om nøkler til en kineser ved navn Gongwen Dong, omtalt som en utsending for CEFC-styreleder Ye Jianming.

Joe Biden har alltid benektet at han har hatt noe med sønnens forretninger å gjøre, og hevdet at han heller ikke har visst noe om dem. Hunters korrespondanse synes imidlertid å bekrefte Bobulinskis versjon, for dermed å gi mannen som ligger an til å flytte inn i Det hvite hus noen leie forklaringsproblemer.

Hverken Hunter Bidens advokat eller Joe Bidens team har ønsket å kommentere saken overfor Fox.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.