Svensk politi i aksjon etter terrorangrepet i Stockholm den 7. april 2017. Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT / NTB.

Politiet i Stockholm vurderer terrortrusselen mot julehandelen i den svenske hovedstaden som så stor at en spesialoperasjon er iverksatt for å beskytte den. Politi bevæpnet med automatvåpen er hver dag klare til å slå raskt tilbake mot et attentat, melder Expressen.

De nylige terrorangrepene i Frankrike og Østerrike er noe av bakgrunnen for den økte beredskapen.

Men politioperasjonen finner også sted mot et historisk bakteppe: Drottninggatan i Stockholm var den 7. april 2017 åsted for et terrorangrep der den 39 år gamle avviste asylsøkeren Rakhmat Akilov drepte fem mennesker og skadet femten andre da han pløyde seg gjennom folkemengden med en lastebil.

Den 11. desember 2010 sprengte selvmordsbomberen Taimour Abdulwahab seg selv i luften ved Drottninggatan, men drepte kun seg selv.

Antiterroroperasjonen, som har fått navnet «Tomten», involverer flere patruljer som er instruert til å være forberedt på det «verst tenkelige», opplyser den svenske avisens politikilder:

Enligt Expressens uppgifter handlar det om flera polispatruller som varje dag under de kommande veckorna kommer att finnas i centrala Stockholm med terrorbekämpning som enda uppdrag. Poliserna ska vara synliga för att skapa ökad trygghet men också för att avskräcka den som eventuellt planerar ett terrordåd.

Også sikkerhetsvakter i sentrum av Stockholm er blitt briefet om situasjonen.

Foruten Drottninggatan er slottet, Västerlånggatan i Gamla stan, sentralstasjonen, bestemte varehus, synagogen og den katolske kirken prioritert, skriver Expressen.

Svenske sikkerhetsmyndigheter får hyppige signaler om terrorfare:

Säkerhetspolisen har tidigare sagt att det kommer information om ”konkreta” attentatsplaner varannan dag.

 

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.