Blomster og en plakat med påskriften «Jeg er Samuel» ligger utenfor skolen til den drepte læreren Samuel Paty utenfor Paris 17. oktober 2020. Michel Euler / AP / NTB.

Skoleelever som forsvarer islamistisk terror i Frankrike er et problem også i Tyskland, sier det tyske lærerforbundets leder Hans-Peter Meidinger til Bild.

Meidingers uttalelse kommer få dager etter at noen muslimske skoleelever i Hamburg forsvarte drapet på Samuel Paty på grunn av sin religiøse overbevisning da skolen deres holdt en minnestund for den halshugde franske læreren.

CDU-politiker Dennis Gladiator kritiserte i den forbindelse Hamburgs skolemyndigheter skarpt for å ha nedtonet episoden og forsvart elevene med at det var en emosjonell situasjon.

Men det som skjedde i Hamburg, var ikke isolerte tilfeller, sier lærerforbundets leder.

Meidinger slår alarm overfor Bild: «Særlig i storbyregioner, hvor en økende del av befolkningen er stadig mer fundamentalistisk orienterte muslimer, er det mange slike rapporter.

Etter angrepet var det fremfor alt lærere i brennpunktskoler som meldte om «islamistisk motivert fiendtlighet» og beklaget den «manglende støtten fra skoleledelsen og myndighetene».

Meldinger krever at alle delstatsregjeringene i Tyskland gjennomfører en anonym spørreudersøkelse blant alle lærere i landet for å kartlegge omfanget av slike hendelser.

Fra den tyskspråklige verden kom det i 2018 et unikt vitnesbyrd om problemene med muslimske elever, nærmere bestemt fra læreren Susanne Wiesinger, som har arbeidet 25 år i en problembydel i Wien. For mange elever er sharia det viktigste, sa hun.

 

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.