MDG bruker skattepenger som de drikker kaffe. Illustrasjonsfoto: NTB

Siden MDG tok makten over både hovedstaden og Oslo Arbeiderparti, har det vært mange saker og beskyldninger om feildisponeringer, økonomisk samrøre og inkompetanse. Ingenting biter imidlertid på de grønne moralistene, som fortsetter ufortrødent med å bruke Oslo som sitt private politiske laboratorium. Nå har den utrettelige «Sløseriombudsmannen» på Facebook avslørt nok en sak som bør få skattebetalerne til å heve øyenbrynene:

Oslos MDG-politiker Siri Mittet har mottatt 106.000 skattekroner fra den Oslo MDG-styrte bymiljøetaten i kommunen for å dyrke sopp i kaffegrut. Tilskuddsordningen «grønne midler», som hun selv har kjempet for å innføre. gir hovedsakelig penger til borettslag og barnehager. MDG-politikerens heleide aksjeselskap «Gruten AS» var ett av få unntak.

Et annet unntak var den superhippe kommersielle mathallen «Vippa» på Vippetangen, som mottok 100.000 skattekroner for å drive med birøkt. Man kan kjøpe MYE honning i butikken for den summen, men da må man naturligvis betale for det selv.

Det fremgår også av dokumentene at et annet selskap som ble tildelt penger, var «Herbanist», som eies og ledes av Katrina Lenore Sjøberg – som jobbet i den samme bymiljøetaten som delte ut pengene! Bare 2 av 14 næringsvirksomheter som søkte, fikk støtte.

Det rødgrønne byrådet i Oslo kan nesten ikke få brukt opp nok penger på «klimatiltak», sykkelsatsing, symbolpolitikk, paradegater og annen stas i Oslo, samtidig som det varsler store kutt i skolebudsjettet. Ifølge sosialister skal man betale sin skatt med glede, for den går til velferd og fellesskapet. Men ikke i Oslo.

Kjøp Asle Tojes siste bok her! Vi pakker og sender for deg hvis du skriver «julegave» i meldingsfeltet.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.