Lan Marie Berg (MDG) er ikke imponert over at regjeringen vil sette av to milliarder til et klimafond som skal finansiere omlegging til fornybar energi i utviklingsland. MDG foreslår i stedet en pott for klimatilpasning, klimatiltak og naturbevaring på størrelsen av et bistandsbudsjett.

Vi snakker altså om 38 milliarder ut over dagens 38 milliarder.

Berg er MDGs 1. kandidat i Oslo. Hun vil at pengene blant annet skal brukes til å støtte FNs grønne klimafond, som blir tema for FNs klimatoppmøte i Glasgow senere i år.

– Klimatilpasninger er noe vi må hjelpe fattige land med, uavhengig av annen bistand. Det gjør også at vi kan frigjøre klimamidler som i dag tas over bistandsbudsjettet, blant annet til humanitær bistand som vil ha store behov framover, sier Berg.

– Det er det som er så urettferdig med klimakrisen, vi har tjent oss rike, samtidig er det de fattigste som rammes av klimaendringene.

Pengene skal hentes fra Oljefondet. Hvis MDG skulle få viljen sin, vil dette utgjøre over 14.000 kroner for hver eneste innbygger i Norge, eller 57.000 kroner per familie på fire.

Sløseriombudsmannen skriver på sin Facebook-side:

Pengene skal gis bort selv om det er godt dokumentert at vi ikke klarer å skape demokrati eller økonomisk vekst i andre land. I verste fall skaper vi så mye korrupsjon at vi ødelegger mottakerlandene.

Det føles som vi styres av en barnslig naivitet på begge sider av politikken.

Høyresiden forsøker å blidgjøre venstresiden ved å bruke noen ekstra milliarder, men det fungerer ikke.

Venstresiden: «Nå fikk vi det egentlig som vi ville, men vi skal jo av prinsipp bruke mest penger, så neste krav er … øøh … vi har jo ingenting konkret å gå etter, så … hva med DOBBELT så mye?»

Skal vi dele ut 80 milliarder skattekroner årlig uten særlig mål og mening, må vi hente opp cirka 20 milliarder liter olje årlig for å finansiere valgløftene.

Ironisk om MDG blir partiet som gjør oss mest avhengig av oljeinntekter!

Vårt land (bak mur)

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.