Sakset/Fra hofta

Foto: Øyvind Thuestad

Å meie ned flotte, levende trær er blitt et varemerke for MDG i hovedstaden. Men nå har myndighetene i byen begynt med dette også på selveste Grünerløkka, i hjertet av hipster-land, der partiets egne kjernevelgere flokker seg. Det merkes at det er en stund til neste valg.

De fleste reagerer når flotte, grønne trær midt i byen blir fjernet. Man skulle tro at de som ville stått først i rekken for å protestere mot noe sånt, ville være et «grønt» parti. Men nei, i Oslo er det nettopp i regi av en bymiljøetat ledet av det såkalt grønne MDG at trær kappes ned. Trærne står visst i veien for deres «visjoner» om en enda grønnere by, en by som skal bli virkelighet en gang i fremtiden.

Først massakrerte dette rødgrønne byrådet en rekke store, flotte trær sentralt i Oslo, utenfor Saga kino. Der utgjorde de en fin, frodig og grønn lunge i et ellers temmelig urbant og grått miljø.  Men her har den «visjonære» MDG-byråd Lan Berg fått det for seg at det skal anlegges en «grønn» gågate, og da er det ikke plass til disse trærne. Jo da, det blir nok fint igjen her en gang, om mange år.

Dette har naturlig nok fått mange Oslo-beboere til å reagere i vantro, sinne og fortvilelse. Men dessverre var ikke antallet misfornøyde velgere nok til å forhindre at tre-vandalene ble gjenvalgt for fire nye år, der de kan fortsette sine ødeleggelser.

Og fortsette nedsagingen er nettopp det man er i gang med i det rødgrønne byrådet, kun få dager etter valget. Nå har de kommunale trehuggerne kastet sine øyne på Grünerløkka, der MDG-velgerne bor tett som … ja, nettopp, trær i skogen.

Her er begrunnelsen at trærne var syke. Men folk som ser stubbene etter de nedsagde trærne, stusser over at de ser helt friske ut.

Foto:  Øyvind Thuestad

Det kan man lese mer om i en artikkel i Vårt Oslo.

Hvor mange av de unge, miljøorienterte velgerne så for seg at deres eget, grønne favorittparti skulle komme til å stå i spissen for å fjerne fine, vakre lindetrær midt i hjertet av selve miljøbydelen? Neppe særlig mange.

Det hele virker absurd. Men nå er det altså i gang. Planen er at det en gang, en vakker dag,  skal bli «enda finere, enda grønnere». Men det tar som kjent tid for trær å vokse. I mellomtiden får byens innbyggere et gråere, ikke et grønnere Oslo.

Det ble sagt ganske mange ganger før dette valget, som det også er blitt sagt forut for tidligere valg: Husk, i morgen er det for sent å angre. Da må du leve i fire nye år med dem du bidro til å få valgt inn.

Er det mulig å håpe på at en og annen MDG-velger tar til seg de ordene?

 

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

Les også