Koronapandemien har ført til et stort etterslep av straffesaker over hele landet. Her Bergen tingrett. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Koronapandemien har ført til et stort etterslep i behandlingen av straffesaker over hele landet.

Da landet stengte ned i mars, ble tusenvis av planlagte straffesaker utsatt. Mange av dem hadde allerede da ligget lenge, skriver NRK.

I Vest politidistrikt valgte ledelsen å kontakte en tidligere ansatt. Hun har fått permisjon for å jobbe som vikarierende aktor i Bergen tingrett fram til februar.

Høgheim er tydelig på at det å utsette straffesaker har flere uheldige konsekvenser.

– Det kan være en stor belastning både for de fornærmede og de tiltalte som venter på å få sin sak avgjort. Jeg er glad for å kunne hjelpe til med det, sier hun.

Tall fra Domstoladministrasjonen viser at det i utgangen av oktober var 3.920 ordinære straffesaker i Norge som ikke var behandlet.

Samtidig avviklet domstolene 3.978 saker i perioden 1. august til 31. oktober. Det høye tallet skyldes både færre innkomne saker og at det i høst er ansatt mange dommere i midlertidige stillinger.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.