Arne Viste ble i oktober dømt til ett års betinget fengsel for å ha ansatt ulovlige innvandrere. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Arne Viste, som er dømt for å ha ansatt asylsøkere uten lovlig opphold i Norge, mener politiet bruker den tidligere biskopen for å statuere et eksempel.

Tidligere biskop i Oslo, Gunnar Stålsett, må møte i tingretten 19. desember. Politiet vil fengsle ham i 45 dager, for å ha brukt ulovlig arbeidskraft.

Arne Viste fra Sola ble i oktober dømt til ett års betinget fengsel i en tilsvarende sak. Den dommen er anket. Viste mener politiet vil statuere et eksempel ved å innstille på at Stålsett skal sone i fengsel, skriver TV 2.

– Det er tydelig for å demonstrere og for å virke truende på andre. Det jeg tror politiet undervurderer, er det norske folks samvittighet og humanisme og den kristne etikken som bor i folket, sier han til kanalen.

Stålsett fortalte i et intervju med Vårt Land i sommer at han har hatt en ureturnerbar asylsøker ansatt hos seg i flere år. Han sier at han handlet ut fra kristne verdier og at han er forberedt på å ta sin straff.

Justisminister Jøran Kallmyr (Frp) minner i et intervju med TV 2 om at loven er lik for alle.

– Det er helt legitimt å jobbe for lovendringer, men hvis man bryter loven, må man ta konsekvensen av det, sier Kallmyr.