Metangass som kommer ut fra begge ender i kuers og sauers gastro-intestinale system er blitt identifisert som en av flere kilder til utslipp av drivhusgasser i inn- og utland. Illustrasjonsfoto fra Vik i Sogn og Fjordane: Berit Keilen / NTB.

Norge brukte over 1,6 milliarder kroner på klimatiltak i utlandet i 2019. Det utgjør over halvparten av det Norge bruker på klimatiltak.

I alt brukte det offentlige 38,7 milliarder kroner på miljøvern i 2019. Det er 6 prosent mer enn året før, viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå.

Utgiftene til avløpsvann og avfall i kommunal sektor sto for 28 milliarder kroner. Det er 72 prosent av de totale offentlige miljøvernutgiftene.

Utgifter til klimatiltak, som er tiltak som i hovedsak skal redusere utslipp av klimagasser, er den største utgiftsposten utenom avløpsvann og avfallshåndtering. For 2019 utgjorde utgifter til klimatiltak drøye 3 milliarder kroner og 8 prosent av de totale offentlige utgiftene til miljøvern. 51 prosent av dette er klimatiltak i utlandet, noe som tilsvarer 1,6 milliarder kroner.

(©NTB)
Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.