Tre millioner nordmenn fikk utbetalt til sammen 500 milliarder kroner i ytelser og pensjon i 2020. Antall dagpengemottakere er fem ganger så mange som i 2019.

Det er over 360.000 flere mottakere av dagpenger fra 2019, og utbetalingene av dagpenger i 2020 ble fire ganger så høye som året før, viser Navs utbetalingsstatistikk.

– Nav utbetalte om lag én million kroner hvert minutt gjennom hele fjoråret. Selv om rundt halvparten gikk til alderspensjon, er det særlig økte dagpengeutbetalinger som bidro til veksten, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte.

Høyest utbetaling i Innlandet

I gjennomsnitt mottok hver innbygger i Norge uansett alder 93.100 kroner i løpet av fjoråret, en økning på 9.300 kroner fra 2019. Utbetalingene var høyest i Innlandet og Nordland og lavest i Rogaland og Oslo.

Oslo er imidlertid fylket med størst økning fra 2019. Økningen her var på 18 prosent, mens økningen ligger på mellom 8–12 prosent for de øvrige fylkene.

– Situasjonen på arbeidsmarkedet og demografi er to av de viktigste faktorene som forklarer variasjonene i utbetalinger, sier Holte.

Utbetalingene økte

Statistikken omfatter både utbetalinger til personer bosatt i Norge og personer bosatt i utlandet. Totalt utbetalte Nav 510 milliarder kroner. I underkant av 10 milliarder ble utbetalt til personer bosatt i utlandet.

Utbetalingene til personer bosatt i Norge økte med 12 prosent fra 2019, og 55 prosent av befolkningen mottok en ytelse fra Nav minst én gang i løpet av året.

Sju av ti mottakerne hadde utenlandsk statsborgerskap. Disse mottok om lag halvparten av de totale utbetalingene til utlandet, noe som utgjorde 5,2 milliarder.

I alt 2 milliarder av dette var utbetalinger til alderspensjon til utenlandske statsborgere som har opparbeidet seg pensjonsrettigheter i Norge gjennom tidligere arbeid i landet.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.