En IS-tilhenger med flagg og våpen på gaten i Mosul. Illustrasjonsbilde. Foto: Reuters / Stringer / NTB 

Den ytterliggående islamistgruppen Den islamske stat (IS) hevder at de sto bak onsdagens bombeangrep mot en ikke-muslimsk gravlund i Saudi-Arabia.

I en uttalelse på sine kanaler på det sosiale mediet Telegram hevder IS at deres krigere plantet en bombe på gravlunden i byen Jeddah som eksploderte under en seremoni der europeiske diplomater var til stede. Tre mennesker ble såret i angrepet.

Bomben rammet en minneseremoni for å markere årsdagen for slutten på første verdenskrig, idet den franske konsulen holdt en tale. Diplomater fra flere europeiske land var til stede ved seremonien. En gresk og en britisk statsborger, samt en saudiarabisk politimann, ble såret.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.