Røyk stiger opp fra Libyas utenriksdepartement i Tripoli etter et selvmordsangrep den 25. desember 2018. Foto: Hani Amara / Reuters / Scanpix.

IS har påtatt seg ansvaret for angrepet der tre personer ble drept og 21 såret i utenriksdepartementet i Libyas hovedstad Tripoli første juledag.

Ifølge en uttalelse på sosiale medier fra IS tirsdag var det «tre soldater fra kalifatet» som tok seg inn i «hovedkvarteret til utenriksdepartementet til den frafalne libyske regjeringen» i Tripoli tirsdag i et planlagt, væpnet angrep.

Kort tid før angrepet ble en bilbombe utløst nær departementet, noe som fikk sikkerhetsstyrker til å rykke til stedet, opplyser talsperson Tarak al-Dawass for sikkerhetsstyrkene.

Deretter sprengte en av de tre angriperne inne i bygningen seg i tredje etasje, mens en annen av angriperne ble drept da han utløste en bombe skjult i en koffert.

Den tredje ble drept i skuddveksling med vakter rett utenfor bygningen.

Ifølge myndighetene ble tre personer drept og 21 personer såret i angrepet.

Libya har vært preget av kaos og anarki siden opprørere med luftstøtte fra Norge og andre NATO-land i 2011 styrtet Muammar Gaddafis regime.

Landet har i dag rivaliserende regjeringer og nasjonalforsamlinger og et utall militsgrupper kjemper om makt og territorier.

Utenriksminister Tahar Siala sier tirsdag at en ledende diplomat i departementet, Ibrahim al-Shaibi, er blant de drepte.

(©NTB)

 
 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂