London 11 november 1918. Våpenhvilen er undertegnet i en jernbanevogn i Compiégne-skogen av den franske feltmarskalk Ferdinand Foch og den tyske våpnehviledlegasjonens leder Mattias Erzberg. Amerikanske og britiske soldater feirer viftende med flagg i Londons gater. Arkivfoto/SCANPIX Sverige.

En rekke personer er såret i et bombeangrep på en ikke-muslimsk gravlund i Jeddah i forbindelse med en første verdenskrig-minnesermoni, ifølge franske myndigheter.

Diplomater fra en rekke europeiske land skal ha vært til stede på minneseremonien. Onsdag er det 102 år siden første verdenskrig tok slutt, noe som blir markert i en rekke land i Europa og ellers i verden.

Angrepet i Jeddah rammet den ikke-muslimske gravlunden i den saudiarabiske byen onsdag morgen, ifølge det franske utenriksdepartementet. Det er foreløpig ikke kjent om noen ble drept i angrepet.

– Frankrike fordømmer dette feige og urettmessige angrepet på det sterkeste, heter det i en uttalelse fra det franske utenriksdepartementet.

Angrepet skjer etter at en vakt ble knivstukket ved det franske konsulatet i byen i slutten av forrige måned. Frankrike har oppfordret franskmenn som er bosatt i Saudi Arabia, til å være så årvåkne som mulig knyttet til den opphetede situasjonen i kjølvannet av Muhammed-karikaturene i Frankrike. (©NTB)

Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.