Islamske terrorister og andre med en terrorist i magen, må le seg halvt i hjel over måten de behandles på av de europeiske menneskeretts-samfunnene. Case in point: Rettssaken etter terrorangrepene i Brussel i 2016 skal starte i oktober 2022, opplyser en domstol i den belgiske hovedstaden.

32 personer ble drept og ytterligere 340 ble såret da to selvmordsbombere utløste bomber på byens flyplass Zaventem 22. mars 2016. En tredje rammet en T-banestasjon rett etterpå.

Ekstremistgruppen IS hevdet kort tid etter at de sto bak angrepet.

Til sammen 13 personer har vært siktet i saken. Tre er senere blitt løslatt på grunn av mangel på bevis. Men ti personer står fortsatt tiltalt når rettssaken starte 10. oktober neste år.

En av dem er Salah Abdeslam, den eneste overlevende av gjerningspersonene fra terrorangrepet i Paris året før, der 130 personer ble drept. (NTB)

Det er så man knapt nok klarer å finne ord for dette vanviddet.

Her har en gruppe mennesker med islamsk tro:

  • drept flere titalls mennesker, over hundre om vi tar med Salah Abdeslam
  • ødelagt livene til hundrevis av andre
  • sørget for at friheter vi europeere en gang elsket er blitt til fjerne minner

Samtidig har de selvsagt bidratt til en rekke arbeidsplasser innen fengselsvesenet, advokat- og tolkestanden, sosialkontorer og dess like.

Men hva med de etterlatte? Hadde vi hatt en korrespondent i Belgia eller Paris skulle vi sannelig latt ofrene og de etterlatte fortelle.

Prinsippet om at en siktet er uskyldig inntil det motsatte er bevist, latterliggjøres gang på gang. Vi så det her tillands i farsen om Mullah Krekar, vi ser det i den pågående terrorsaken i Paris, og vi ser det i saken om terroren i Belgia, der gjerningsmennene altså ikke kommer for retten før i 2022, seks og et halvt år etter udåden.

Våre europeiske rettsstater har kommet langt på veien til oblivion (glemsel).

Les også:

Salah Abdeslam: Vi angrep Frankrike, målrettet mot sivilbefolkningen, men det var ikke personlig

På knærne for Mulla Krekar

Belgia er under angrep

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.