«The right side of history»er et begrep som innebærer en fremtidig vurdering av en nåtidig hendelse eller politisk retning. I det store bildet er kanskje ikke dagens «riktige» handlinger riktige likevel. Ernas utspill mot høyreekstreme i talen hun holdt Krystallnatten er et eksempel.

Vi ser nærmere på hva Erna unnlot å si enn hva hun faktisk sa. Hvordan skal vi forstå at Erna ikke nevner islam med et ord når hun snakker om jødeforfølgelsen som pågår i dag? Skal vi tro at løpesedler er like farlige som trusler og drapsforsøk?

Hvis man gjentar den samme historien mange nok ganger, vil mange tro på den. Det gjør ikke historien sann.

Hans Rustad og Julie Dahle snakker i dag blant annet om hvordan vi må bruke historien til å forstå hvor viktig det er å se på jødene som «kanarifuglene i gruven».

Dagsorden ser du på vår YouTube-kanal kl. 20.00.
Kjøp Halvor Foslis klassiker her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.