Det blir ingen walk in the park for Biden. Fortiden vil innhente ham. Her fra Beverly Hills i Los Angeles lørdag 7. november. Foto: Ringo H.W. Chiu/AP/Scanpix

Trumps team vil forsøke å se hvor langt de kommer langs den juridiske veien. Hvis den ikke fører frem, vil presidenten trekke seg. Men det betyr ikke at Trump gir opp. Trump og hans team vil fortsette arbeidet med å dokumentere valgsvindel. Det kan gi ubehagelige resultater for Biden.

Det er mange merkelige omstendigheter ved valget av Biden, en 77-åring som aldri holdt en pressekonferanse og nesten ingen valgmøter, unntatt noen få som samlet en håndfull tilhørere. Er det troverdig at flere stemte på ham enn på Obama?

Men, innvendes det, det var ikke hva Biden var, men hva han ikke var som gjorde utslaget.

Det betyr i så fall at Biden-velgerne er fylt av et hat som er så sterkt at det trumfer alt annet. Trump har fylt tilværelsen deres. Mediene har ikke bestått av annet enn Trump 24/7. Hvordan skal de klare seg uten sin viktigste person? Det er flere som lurer på hvordan New York Times, Washington Post og CNN skal klare å holde på lesere/seere uten Trump.

Dette vet selvsagt Trump, og det kan være at han vil spille på det. Det kan være at han vil gjøre som Obama: fortsette i politikken og ta kampen opp, både med ledelsen i det Republikanske partiet og Biden.

Det har vært vanlig at avgåtte presidenter trekker seg stille og rolig tilbake. Obama brøt denne tradisjonen.

Den mest effektive måten Trump kan bekjempe et påtvunget nederlag på, er å ta kampen opp. Det snakkes om at han kan komme til å stille i 2024. Men før den tid er det mange andre valg han kan delta i, som senatorvalget i Georgia i januar. Det kan hende han får blod på tann.

Kjøp Halvor Foslis klassiker her!

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.