Den drepte Dan-Eivind Lid var med da Sian hadde krenkefest og markering på Eidsvolls plass foran Stortinget. Fredag meldes det at en av de siktede for drapet har vært i politiets søkelys for høyreekstremisme. Foto: Geir Olsen / NTB

Lørdag 3. oktober ble Sian-medlemmet Dan Eivind Lid funnet drept i leiligheten sin i Kristiansand. En av de tre drapssiktede skal tidligere ha vært i politiets søkelys for høyreekstremisme.

Det skal aldri ha vært noe i politiets etterforskning som tilsa at det lå et politisk motiv bak drapet, skriver Filter Nyheter fredag.

Nyhetsstedet oppgir å kjenne til at mannen for en tid tilbake har vært i politiets søkelys for høyreekstremisme.

I offentlige innlegg i sosiale medier har mannen flere ganger viderebragt innlegg fra nettstedene til nynazistene i Den nordiske motstandsbevegelsen og har kommet med sterkt nedsettende kommentarer om jøder, innvandrere og muslimer.

Tidligere denne uken ble tre menn pågrepet i saken og siktet for drap eller medvirkning til drap. De to eldste av disse mennene regnes som del av et rusbelastet miljø som den drepte Sian-aktivisten hadde tatt del i. Politiet har etter pågripelsen informert om at Lids tilknytning til Sian ikke framstår som noe motiv for drapet.

– Det er ingenting som tyder på at handlingen var politisk motivert, uttalte politiadvokat Morten Formo på tirsdagens pressekonferanse om gjennombruddet, skriver Filter Nyheter.

Mannens advokat, Knut Henning Larsen, opplyser til nyhetsstedet at han ikke har hørt noe om at klienten har blitt knyttet til ekstreme politiske syn, og at mannen ikke er mistenkt for å være hovedmann bak drapet.

– Min klient har gjort det klart at han ikke har noe med drapet å gjøre, og bakgrunnen for at han kun er fengslet i to uker er at mistankegrunnlaget er svakt, sier advokaten.

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂