Dan Eivind Lid var i flere år aktiv i Sian, her fotografert under Sians markering foran Stortinget 29. august. Geir Olsen / NTB scanpix

To vitner forteller at Dan Eivind Lid (48) ble truet av en person bare timer før han ble drept, melder TV 2.

Dan Eivind Lid ble lørdag funnet død i leiligheten sin i Suldalen utenfor Kristiansand. Lid var medlem i organisasjonen Sian (Stopp islamiseringen av Norge).

48-åringen ble truet av en navngitt person bare timer før han døde, bekrefter en bekjent av Lid.

– Jeg traff Dan fredag ettermiddag da han var på vei hjem fra butikken. Han sa at han hadde blitt truet. Han sa navnet på vedkommende som hadde truet ham, men det vil jeg ikke si, opplyser vedkommende til TV 2.

Han ønsker å være anonym.

I går siterte TV 2 et vitne som hadde hørt trusler rettet mot Dan Eivind Lid på en parkeringsplass ved en butikk. Dette er ikke samme vitne som traff 48-åringen etter handleturen.

Politiadvokat Morten Formo avviser å kommentere opplysningene, men bekrefter at de har mottatt informasjon om mulige trusler.

Vedkommende som skal ha kommet med truslene tilhører et belastet miljø, og en av politiets hypoteser er at drapet kan ha en sammenheng med dette miljøet, skriver TV 2.

Ifølge Fædrelandsvennen har et kamera som viser parkeringsplassen utenfor blokka til Lids leilighet registrert at en bil ankommer klokka 3 lørdag natt. I samme tidsrom skal naboer ha hørt hyl og skrik.

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.