Dan-Eivind Lid under Sian-demonstrasjonen i Oslo i sommer. Foto: Lena Marie Andreassen

Mannen som ble funnet død i en leilighet i Kristiansand lørdag formiddag er Dan-Eivind Lid. Lid var medlem av Stopp Islamiseringen av Norge (Sian) og hans identitet er bekreftet av Sian-leder Lars Thorsen overfor Document.

– Mannen som ble funnet død i Kristiansand er Dan-Evind Lid, og han var medlem av Sian. Det var naboen som fant han, og identiteten hans er bekreftet av et annet Sian-medlem som bor i samme nabolag, sier Thorsen til Document.

Pressekontakt hos politet i Agder kan ikke bekrefte verken identitet eller om mannen var Sian-meldem. Politiet holder pressekonferanse om saken klokken 12 søndag.

NRK skriver Lid ble funnet med synlige skader:

Etter det NRK får opplyst var den første meldingen til politiet dramatisk:

Lid ble funnet med synlige skader inne i sin egen stue i sokkelleiligheten i Gamle Mandalsvei i Kristiansand lørdag ettermiddag.

Videre informerer NRK at politiet jakter på en eller flere gjerningspersoner.

Politiet meldte ikke om det mistenkelige dødsfallet før over tre timer etter at mannen ble funnet. Årsaken de oppga var at de ønsket å jobbe i fred.

Thorsen kan fortelle Document at det ble meldt om «spetakkel i leiligheten» i forkant av dødsfallet.

– Naboen fortalte at det hadde vært spetakkel i leiligheten. Det finnes ingen grunner til at han skulle utsettes for noe kriminelt. Han var et genuint vennlig og godt menneske. Han var reserve-vaktmester, han stod for planting av trær og opparbeiding av uteområder. Han var en ressursperson for menneskene rundt seg, sier Thorsen.

NRK melder at PST er koblet inn i saken.

Politiet har satt i gang drapsetterforskning, men understreker at de «etterforsker bredt».

Saken er oppdatert

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.