Tiltalte stilte med ny veske med en liste over bevis under rettssaken mot Laila Anita Bertheussen i sal 250 i Oslo tingrett fredag. Bertheussen, som er samboer med tidligere justisminister Tor Mikkel Wara, er tiltalt for angrep på demokratiet og trusler mot ledende politikere. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Med en veske med bilde av en rykende revolver og en oppramsing av bevisene i straffesaken mot seg, stilte Laila Anita Bertheussen i rettssakens siste dag.

Veskene har vært et samtaletema under hele straffesaken mot 55-åringen. Bertheussen nekter all skyld i saken om trusler mot demokratiet, sin egen samboer Tor Mikkel Wara og ekteparet Ingvil Smines og Christian Tybring-Gjedde, og har kommet med stoffnett påført et nytt budskap nesten daglig.

Fredag er siste dag i den omfattende rettssaken. Det er Bertheussens egen forsvarer, advokat Bernt Heiberg, som skal drøfte straffespørsmålet for de påtalte forholdene.

Selv stilte den tiltalte med et nett påtrykket en rykende revolver og en sjekkliste over bevisene i saken. Mens det er huket av for «NEI» bak ordene «DNA, fingeravtrykk, bilde eller video, vitner, tilståelse og den skyldige» er det huket av for «JA» for «alibi».

Motivet er et åpenbart innlegg for Bertheussens påståtte uskyld i saken. Påtalemyndigheten har blitt kritisert for å mangle konkrete, fellende bevis, ofte omtalt som en «smoking gun», eller nettopp en rykende pistol i amerikanske domstoler, som knytter 55-åringen direkte til de åtte handlingene i tiltalen. Aktoratet mener på den andre siden at kjeden av indisier er så sterk at de holder til å dømme henne. (NTB)

 

Se også Dagsorden-sendingen der Hans Rustad med utgangspunkt i påtalemyndighetenes prosedyre mot Laila Anita Bertheussen, kommenterer store, dyre og betenkelige endringer i det norske samfunnet.

Kjøp dine julegave-bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.