Nytt

Politiet på stedet ved boligen til daværende justisminister Tor Mikkel Wara i mars i år. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

PST har oversendt sin innstilling om påtalespørsmålet for Laila Anita Bertheussen til Det nasjonale statsadvokatembetet.

Det bekrefter Politiets sikkerhetstjeneste (PST) på Twitter. Nå skal påtalemyndigheten avgjøre om det skal tas ut tiltale mot Bertheussen og hva en tiltale i så fall skal inneholde, eller om saken skal henlegges.

Det er ikke kjent hva PSTs innstilling går ut på, men Nettavisen skriver at de har kilder som opplyser at PST er innstilt på å tiltale Bertheussen. Det skal gjelde flere lovanvendelser og flere straffbare forhold.

Statsadvokat Marit Formo ved statsadvokatembetet opplyser til NRK at de har mottatt saken fra PST.

– I de neste ukene vil vi gjennomgå saken og ta stilling til vårt syn på påtalespørsmålet. I denne saken er det Riksadvokaten som vil ta endelig stilling til påtalespørsmålet, sier Formo.

Laila Bertheussen, som er samboer med tidligere justisminister Tor Mikkel Wara (Frp), er siktet av PST for å ha tent på parets egen bil ved boligen deres i Oslo i mars i år.

Tor Mikkel Wara gikk av som justisminister da det ble kjent at samboeren var siktet. Hun fikk også status som mistenkt i saker knyttet til flere hendelser ved parets bolig. Bertheussen erkjenner ikke straffskyld.