Foto: NTB Scanpix – Document montasje

I en merkelig verden hvor alt er snudd opp ned, har Norge endt opp med et Kristelig Folkeparti som ikke prioriterer å støtte forfulgte kristne. Hva skal egentlig Norges kristne med et slikt parti?

Det er isteden Fremskrittspartiet som fremmer ideen om å prioritere forfulgte kristne når kvoteflyktninger skal velges ut.

– Når vi har full kontroll på grensene, vil vi være med på å ta imot et begrenset antall kvoteflyktninger, og vi ønsker å prioritere forfulgte kristne. Det er en gruppe som blir veldig lite snakket om, men de er mange og har veldig vanskelige liv. Vi bør gå foran og vise at vi vil ta et ansvar for å hjelpe dem, sier Sylvi Listhaug til Dagen.

– Det er mange utsatte grupper på flukt. Hvorfor vil dere prioritere forfulgte kristne? spør den kristne avisen Dagen.

– Vi mener Norge bør sende ut et signal om at vi ønsker å strekke ut en hånd og hjelpe dem. Norge har vært et kristent land i lang tid, og vi mener det er naturlig å stille opp for kristne flyktninger, sier Listhaug.

Fremskrittspartiet forventet at Norges største kristne parti også vil hjelpe de forfulgte kristne. Men der tok de feil. Selv journalisten i Dagen gir Sylvi Listhaug et stikk:

– Setter dere svake grupper opp mot hverandre i dette forslaget?

– Regjeringen har selv sagt at de vil prioritere homofile flyktninger. Vi er ikke uenige i det, for også dét er en gruppe som har det vanskelig, men vi mener det er viktig at Norge prioriterer forfulgte kristne.

– Jeg forventer full støtte fra KrF i at vi skal prioritere forfulgte kristne, sier Listhaug.

Men Kristelig Folkeparti er så «breddfull av nestekjærlighet» at de ikke bryr seg om hvem de hjelper. Eller hvem de erstatter Norges befolkning med. De er imidlertid helt sikre på at de ikke vil hjelpe verken Sylvi Listhaug eller Fremskrittspartiet i denne saken.

– FrP vil prioritere hardt blant 1000 kvoteflyktninger, mens vi vil prioritere bredt blant 3000. Vi vil vise nestekjærlighet til alle grupper, og ønsker ikke å prioritere enkelte grupper, sier innvandringspolitisk talsperson Per Sverre Kvinlaug.

Hvorfor ikke bare endre navnet fra Kristelig Folkeparti til Verdens Folkeparti? Eller Muslimsk Folkeparti?

Politiker Per Sverre Kvinlaug forstår ikke meningen med politikk. Her er litt hjelp: Politikernes jobb er å prioritere mellom nettopp svake grupper. Du kan ikke velge å si ja til alt.

– Det er ikke sånn at regjeringen setter sårbare grupper opp mot hverandre. Mennesker som risikerer sitt liv, har rett på å få dekket sitt beskyttelsesbehov. Vi har ansvar for mennesker på flukt, og det må gjelde alle mennesker uansett bakgrunn, mener Kvinlaug.

Men regjeringen setter hele tiden sårbare grupper opp mot hverandre. Og deretter prioriterer de. Som regel er det sårbare nordmenns behov som blir nedprioritert i forhold til innvandrere som må hjelpes og støttes av staten hele livet. Med Kristelig Folkeparti som nestekjærlig pådriver.

Dagen

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!