Frp-nestleder Sylvi Listhaug vil opprette egne mottak som skal gi botrening til kvoteflyktninger, slik at de har bedre forutsetninger for å lykkes i Norge.

Listhaug, som er leder av partiets innvandrings- og integreringsutvalg, mener Norge bør bli flinkere å hjelpe flyktningene i gang.

– Samtidig må vi, mens flyktningene er på slike mottak, være tydelige på at vi forventer at de aksepterer vestlige verdier som demokrati, ytrings- og religionsfrihet og likestilling. Og at vi forventer at både kvinner og menn er i arbeid og flyktningene etter hvert tar ansvar for å forsørge seg selv og sin familie, sier hun til Aftenposten.

Forlaget legger hun fram på Frps landsmøte i helga og anses som en innrømmelse av at dagens oppfølging av kvoteflyktninger har vært for dårlig.

– Systemet har sviktet. Vi har rett og slett vært for dårlige til å forstå de enorme kulturforskjellene som ligger der. Det er en enormt komplisert oppgave å integrere kvoteflyktninger, sier innvandringspolitisk talsperson Jon Engen-Helgheim.

 

Kjøp T-skjorten «gul vest» her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂