Nytt

Listhaug har besøkt Kenyas største flyktningleir, Kakuma, hvor hun fikk høre at det koster en brøkdel å hjelpe en flyktning der i forhold til hva det koster å ta dem til Norge. (skjermdump, NRK)

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug sier at hun under ukebesøket i Øst-Afrika fikk bekreftet alt hun trodde på forhånd.

Etter å ha besøkt Kenyas største flyktningleir, i Kakuma, sier hun til VG at kvoteflyktninger til Norge er en dårlig idé, og at hun mener det er etisk riktig å ta inn færre.

FN-ansatte fortalte Listhaug at det koster en brøkdel å holde en flyktning i gang der i leiren, i forhold til hva Norge betaler for dem som kommer til vårt land, ifølge NRK Dagsrevyen (fra 17:16).

NRKs Sverrre Tom Radøy omtalte Kakuma som en veldrevet leir, hvor mange får utdannelse, og noen driver butikker. Listhaug besøkte en av dem.

– Vi bruker voldsomt mye penger på at veldig få kommer til Norge, og det er ekstremt store behov her, sier Listhaug til VG.

– For den samme kostnaden vi har for 1000 kvoteflyktninger årlig i Norge, kan vi hjelpe flere hundre tusen her nede hvert eneste år. Dette besøket har gitt meg utrolig drivkraft til å stå på videre for å få endret denne forståelsen. Målet må være at vi hjelper flest mulig. Det er etisk riktig, sier Listhaug til avisa.

Videre sier hun at hun nå er veldig motivert for å reise hjem og stå på for det hun tror på.

– Det som er etisk riktig, er å hjelpe flest mulig mennesker, og ikke bare dem som kommer til Norge. Jeg ser hvor feil prioritering det er å ta imot kvoteflyktninger, men sånn er det, sier hun. Samtidig avviser hun ikke at det er mulig å ta inn flere kvoteflyktninger i Norge:

– Selvsagt går det an. Men da må vi føre en strengest mulig innvandringspolitikk, slik at vi har kontroll med asylinnvandringen.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Les også