Tavle

CNNs Wolf Blitzer spør Speaker of the House, Nancy Pelosi, hvorfor Demokratene ikke går med på neste stimuluspakke på 1,8 billiard dollar. Det er penger som mange sårt venter på. Pelosi reagerer med stigende irritasjon. Hun forsøker først sette Blitzer på plass, men da det ikke hjelper, sier hun: -Hvorfor skal du være apologet (en som unnskylder) for Republikanerne?

Hun sier det flere ganger. Blizer lar seg ikke vippe av pinnenen og viser til at millioner av amerikanere har store problemer med å få endene til å møtes. Hvordan kan det ha seg at Demokratene og Pelosi ikke blir enige med Republikanerne?

Pelosis var er at tilbudet fra Trump og Republikanerne er for dårlig. I utgangspunktet ba Demokratene om over tre billiarder dollar. Det er ufattelig mye penger. Kongressen har allerede brukt tre billiarder og gjelden er på vei mot 30 billiarder dollar. Men det synes ikke affisere Demokratene.

Nå skal det sies at Pelosi selv ikke trenger bekymre seg for utkommet. Hun er mangemillionær. Når hun sier til Blitzer at han ikke forstår hva fattige trenger, klinger det skjærende falsk i manges ører. Pelosi har invitert pressen inn og vist at man hjemme hos henne spiser kvalitetsis som oppbevares i frysere til 22.000 dollar stykket. Pelosi viser ingen skamfølelse. Tror hun det er slik vanlige amerikanere har det?

Hun gikk også til sin frisør, selv om alle andre salonger skal være stengt og hun gjorde det uten munnbind.

Slik lever eliten som mener de er untatt fra reglene alle andre må følge. Regler som Pelosi er med å bestemme.

Når hun nekter å godkjenne en hjelpepakke fordi den ikke er god nok, blir hun ikke møtt med forståelse. Heller ikke i CNN. Det siste er uvanlig.

Den virkelige grunnen synes å være at en slik pakke vil, som hun sier, få børsene til å stige og styrke Trumps aksjer.

Pelosi ofrer gladelig de fattige for å slå Trump.