Marine Le Pen under en pressekonferanse i Calais den 11. mars 2020. Foto: Michel Spingler / AP / NTB.

Den franske presidentkandidaten og Rassemblement National-lederen Marine Le Pen kunngjorde fredag at hun lanserer en kampanje mot EUs nye migrasjonspakt, som EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen kunngjorde sist måned.

Etter Le Pens oppfatning er denne pakten et globalistprosjekt, en organisert plan for å oversvømme Europa med migranter og ensbetydende med Europas selvmord, skriver Le Figaro.

Ifølge RN-lederen vil EUs migrasjonspolitikk «legge våre velferdssystemer i ruin, forverre boligkrisen og øke arbeidsledigheten, kriminaliteten og konfliktnivået i samfunnet, fremme islamismen, øke terrorfaren og sette våre sivilisatoriske verdier på spill».

Le Pen tar sikte på å mobilisere både i og utenfor egne politiske rekker i Frankrike og på EU-nivå, idet hun anklager EU-kommisjonen for å opptre diktatorisk overfor Europas folkeslag og deres rejgeringer. I Europa vil kampanjen får slagordet «Save Europe», skriver Le Figaro.

Le Pen har allerede kunngjort at hun vil stille til presidentvalg i Frankrike i 2022. Ved presidentvalget i 2017 kom hun til andre og avgjørende runde, der hun ble beseiret av Emmanuel Macron.